Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2017

Cerpen Fanfic: Park's Family (Part 5)

PARK's FAMILY (PART 5) 
So Hyun mengajak Ji Hyo pergi ke taman pada malam itu. Ji Hyo sebenarnya malas hendak keluar. Dia rasa seperti hendak tidur saja.
"Kau ni mata aku dah mengantuk,yang kau ajak aku kw taman malam2 ni dah kenapa?." rengekku pada So Hyun.
"Alaa, balik nanti kau sambunglah tidur. Sekarang ni ada surprise untuk kau." Kata So Hyun sambil menaip di handphonenya. Aku memandangnya aneh.
" Surprise apa pulak ni? Kau ni ada2 jelah. Macamlah siang besok tak boleh bagi." Leter Ji Hyo menahan mengantuknya. Tangannya menutup mulutnya yang menguap.
"Tak payah bising2. Kau duduk sini je ok. Kejap lagi surprise kau sampai. Aku nak pergi dulu ok." So Hyun mendudukkan aku di bangku di bawah pokok. Lalu, So Hyun berlalu dari situ.
"Ehh,kau nak pegi mana wehh. Janganlah tinggal aku. Aku takut la. Ya,Kim So Hyun ssi. Takkan aku nak duduk sorang2 kat sini." So Hyun tidak peduli dengan panggilan aku. Dia terus pergi dari situ.

Nak tak nak, …

Cerpen Fanfic : Park's Family (Part 4)

PARK's FAMILY (PART 4)
(Di taman)
Aku berjalan ke taman sambil mendengar lagu melalui earphone. Lagu EXO-One and Only di mainkan di handphoneku. Dalam sedang leka mengadap handphoneku, aku terlanggar seseorang tanpa sengaja.
"Mianhae,mianhae. Saya tak sengaja. Awak tak apa2?" Tanyaku pada lelaki yang tertunduk itu. 
"i'm okay. don't worry." Jawabnya lalu mengangkat kepalanya. Terkejut Ji Hyo memandang lelaki itu.
"Eh, awak rupanya. Saya mintak maaf,saya tak sengaja."
"Its okla. Awak tak sengaja kan?" Tersenyum Jungkook berkata. Omg,makin melting aku tengok.
"Emm, awak sure ke awak ok?" Risau juga lau dia terlanggar batu ke apa ke?.
"Ye,saya ok. Saya takde pape. Don't worry." lega hati aku jika dia takde apa2. Aku memandangnya dari atas ke bawah,seperti dia baru lepas jogging berdasarkan pakaian yang dipakainya.

" Awak baru lepas jogging ke?" Aku cuba bertanya.
"haa? Ha'ah,baru je lepas." Jawabnya…

Cerpen Fanfic : Park's Family (Part 3)

PARK's FAMILY (PART 3)
(Sunflower Art Studio)~~~[p.s: rekaan semata mata]
Aku dengan So Hyun melangkah berjalan ke studio,tempat dimana Jimin dan kumpulannya merangkap rakan-rakannya berlatih menari. Masuk sahaja ke studio itu, kami berdua terlopong dengan kecantikan studio itu. Maklumlah, first time masuk studio tu. Tak sia2 lah abangku Seo Joon membeli lot  bangunan itu untuk dibuat studio buat Jimin. Walaupun,tidak sebesar mana, tapi dekorasi dan susunan perabotnya sangat simple tapi tetap elegan. Di studio ni, bukan hanya mempunyai tempat untuk menari,tetapi juga di sediakan ruangan untuk belajar vokal dan nyanyian. Ada cikgu yang mengajar yang dilantik oleh Seo Joon oppa juga.

Kiranya, studio ni macam family kitorang punyalah. Seo Joon oppa memang faham dengan minat Jimin,jadi dia sanggup menggunakan wang simpanannya untuk membuat studio ini. Baik betul oppa aku ni,walaupun kadang2 garang macam singa,hehe...Tapi dalam hati ada taman bunga you,huhu...

Aku dan So Hyun masuk ke ruan…

Cerpen Fanfic: Park's Family (Part 2)

PARK's FAMILY (PART 2)
(Di rumah keluarga Park)
"Ji Hyo ah. Palli ireona. Nanti kamu lewat ke sekolah pulak." Jerit Seo Joon dari luar bilik. 
"Ne. Arasseo. Orang dah bangunlah ni." Jawabku dengan malas. Kain selimut dilepaskan dan menuju ke bilik air. Selesai mandi, aku terus bersiap. Uniform sekolah disarung. Rambut panjangku ditocang satu. Bedak disapu ke wajah, lipbalm disapu pada bibir. Aku pun berlalu ke dapur dengan beg yang di silangku.

"Good morning." Sapaku pada abang2ku di dapur. Hanya Chanyeol dan Jimin oppa yang ada di dapur tengah bersarapan. Seo Joon oppa tidak ada bersama.
"Morning ." Jawab mereka serentak. Aku pun menarik kerusi dan duduk di sebelah Chanyeol oppa. 
"Seo Joon oppa dah pergi keje ke?" Tanyaku. "Ha'ah. Baru je dia keluar." Jawab Chanyeol oppa sambil menuangkan air ke dalam cawan aku. Aku menghirup sedikit air di dalam cawanku. 
"Cepatlah minum. Lambat nanti orang tinggal." Jimin pun b…

Cerpen Fanfic: Park's Family (Part 1)

CERPEN FANFIC: PARK's FAMILY (PART 1)

Pelakon2: 1) Park Seo Joon as Park Seo Joon 2) EXO Chanyeol as Park Chan Yeol 3) BTS Jimin as Park Ji Min 4) Twice Jihyo as Park Ji Hyo 5) BTS Jungkook as Jeon Jungkook 6) Kim So Hyun as So Hyun
Intro:
Hai, annyeonghaseyo. Namaku Ji Hyo. Aku berumur 21 tahun. Aku mempunyai 4 adik beradik dan aku merupakan anak bongsu, and aku sorang je girl dalam familyku.Yang paling manja,heheh... Aku tinggal bersama abang2 aku sejak kedua ibu bapa kami meninggal. Let me introduce my siblings.

Abang sulungku, Park Seo Joon. Umurnya 28 tahun. Dia seorang model dan pelakon yang popular. Apalagi, popular di kalangan perempuan,hehehh. Seo Joon oppa seorang yang agak tegas dengan adik-adiknya tapi seorang yang sangat penyayang. Walaupun dia selalu sibuk dengan kerjanya sebagai pelakon, tapi dia akan sentiasa mengambil berat hal2 adiknya. He so caring. Sebagai anak sulung, tanggung jawabnya menggantikan peranan ayah jatuh ke bahunya. Aku kesian sangat pada dia, kerana sentia…

Entertainment | Peranan "Omma" Dalam Korean Group

Hai guys.
Hari ni nak story pasal peranan "Eomma" dalam Korean Group. Maksudnya, wujudnya seorang "mama" or "ibu" yang menjaga member-membernya. Orang yang membawakan role "omma" ini tidak semestinya orang yang paling tua di dalam group, tetapi dia lah yang akan lebih menjaga orang di sekelilingnya~ Jom kita tengok siapakah yang membawakan peranan ibu dalam kumpulan mereka.

1) JUN MYEON OMMA YANG TERSEMBUNYI: EXO SUHO • Dulu,ramai peminat mengundi EXO D.O. sebagai role "Omma" dalam group disebabkan D.O. mahir dalam memasak serta mengemas, malah masakannya sering dipuji sedap oleh member. Tetapi, selain D.O., pada hakikatnya tersembunyi Suho "eomma"~ Ini adalah kerana Suho adalah lebih lemah lembut, oleh itu selalu diabaikan oleh members, walaupun membernya tidak menghiraukan lawaknya,dia tetap senyum. Selain merupakan "omma" dia juga adalah seorang ketua. Suho selalu menjaga dan risau member2 lain yang bergurau tak …